Toen ik 7 jaar geleden met mijn bedrijf begon huurde ik mijn allereerste studioruimte in een oud schoolgebouw. In een wijk met enorm veel overlast, een gebouw waar niks gezellig aan was maar waar ik voor weinig geld een grote ruimte tot mijn beschikking had. Sanne kwam destijds met dochter Naomi voor een fotoshoot voor haar communie. Ik zie haar nog zitten in haar jurkje op het roze stoeltje wat toen nog in mijn studio aanwezig was. Door de jaren heen hebben Sanne en ik af en toe contact gehouden en zo kwam het moment dat Sanne mij vroeg of ik haar bruiloft wilde fotograferen. Een bruiloft in Italië met alles erop en eraan…..hell yes wil ik die fotograferen!

Maar helaas, de coronatijd was zwaar voor ons als ondernemers. En ook Sanne en haar verloofde werden gigantisch de dupe waardoor de plannen voor Italië overboord moesten worden gegooid. En dan loop je tegen het volgende probleem aan; want als je zelf bloemist bent en vanuit Kerkrade bijna elke trouwlocatie al wel gezien hebt; waar ga je dan je eigen bruiloft vieren? Dat werd Brasserie Nieuw-Ehrenstein.

Deze brasserie is in de afgelopen jaren vanuit een oude hoeve helemaal opnieuw opgebouwd. De ligging tussen de velden is fantastisch en je waant je er bijna alsnog in Italië. Zuid-Limburg….je zou er maar wonen!

De avond voor de bruiloft waren Marc en Sanne al in de brasserie aanwezig om met een heel team vanalles op te bouwen. Marc zit in de evenementen branche en Sanne is sinds kort voor zichzelf gestart als weddingplanner, stylist, bloemist en ceremoniemeester (Eigenstijl). En die combinatie geeft natuurlijk niks uit handen, die willen alles lekker zelf doen. De avond werd afgesloten met een heerlijke BBQ waar ik al een hoop leuke sfeerfoto’s voor ze vastlegde.

Op zaterdag begint hun trouwdag naar omstandigheden relaxt. Sanne probeert alles zoveel mogelijk los te laten en op te gaan in haar bubbel terwijl Marc zich thuis voorbereid. De first look vind plaats in de hal van de brasserie, te midden van hun dierbare familie en vrienden. Er wordt nog even een biertje gedronken en dan is het tijd voor de ceremonie.

Het is een weerzien met bekende gezichten. Lucy van de Meerakker is aanwezig als trouwambtenaar en Marjolein Heijltjes verzorgt met haar prachtige stem de muziek. Gedurende de ceremonie gebeurd wat ik bij elke reportage hoop; er wordt veel gelachen en heerlijk gehuild. DE ingrediënten voor een mooie reportage.

De rest van de dag is heel ontspannen. Er wordt lekker geborreld, we maken een paar foto’s en daarna wordt heerlijk gedineerd. Go with the flow is het motto. Niks moet, alles mag en er mag vooral geen stress zijn. Het avondfeest wordt ingeluid met een verrassende openingsdans, aangezien Marc en Sanne nooit dansen maar nu een heuse wals hebben voorbereid. Daarna wordt de avond gevuld met diverse acts van plaatselijke bands en kunnen de voetjes van de vloer.

Locatie - Nieuw Ehrenstein

Jurk - Koonings

Pak - Tailormade Suits (Keulen)

Kapper - Magnifique

Visagie - Ilo Hair

Ambtenaar - Lucie van de Meerakker

Styling en bloemen - Eigenstijl

Taart - Cakes and Bakes

Licht en geluid - ME Productions ism LS Productions

Videograaf - EA Video