Het belang van een netwerk….

Je leest vaak in Facebookgroepen over fotografen die last minute niet op een trouwdag kunnen komen. Vaak hebben fotografen geen backup team in zo’n geval en moeten bruidsparen zelf op zoek naar een vervanger. Zelf had ik gelukkig nog nooit met zo’n situatie te maken gehad. Maar persoonlijk ben ik ook van mening dat als je een professioneel bedrijf wilt voeren, je ook in zo’n geval een oplossing moet kunnen bieden.

Deze blog wil ik beginnen met een enorme shoutout naar mijn collega fotografen Ivo, Stan en Shirley. Want zij zijn dit seizoen echt mijn redding geweest en ik ben ze daar ongelofelijk dankbaar voor!

Zoals ik in een eerdere blog met jullie deelde ben ik vorig jaar een samenwerking aangegaan met een collega fotograaf. Helaas besloot zij om in mei, een week nadat het trouwseizoen was begonnen, om deze samenwerking te beëindigen. Op 23 juni stonden er echter 2 bruiloften op dezelfde dag gepland. Aangenomen in de wetenschap dat we ons zouden kunnen opsplitsen en second shooters konden inhuren om met ons mee te gaan.

Helaas besloot mijn oud-compagnon vervolgens om deze bruiloft niet meer mee te gaan. En opeens moest ik last minute alles uit de kast halen om dit op te lossen. En dat lukte! Met grote dank aan mijn team collega’s waarvan ik al wist dat ik er altijd op kon bouwen, maar dat dit nu ook bevestigd werd is niet in woorden uit te drukken.

Mocht je als bruidspaar dus op zoek zijn naar een trouwfotograaf….check dit altijd bij de fotograaf die jullie op het oog hebben. Kijk niet alleen naar de mooie foto’s op een website of op een social media pagina en kies een trouwfotograaf ook zeker niet alleen uit op basis van hun tarief. De service van een professional gaat zoveel verder dan alleen die mooie plaatjes maken en dat betaald zich altijd terug.

Uiteindelijk heb ik op 23 juni alsnog mijn twee trouwreportages kunnen verzorgen. En toevallig zaten we ook nog eens op loopafstand van elkaar….bij Kasteel Erenstein en GaiaZoo. Hieronder neem ik jullie mee in de dag van Tim en Liza.

Locatie - GaiaZoo

Ceremoniemeester / Babs - Fidelis Weddings

Jurk - Ann & John Bruidsmode

Pak - Geilenkirchen

Haar / Visagie - Visagie Marlou

Zang - Kelly van den Boogaard

Taart - SweettArt

Styling / Bloemen - Anne's Mooiste

Photobooth - Happybooth

DJ - Star Licht & Geluid