Vorig jaar mocht ik de bruiloft van Erik en Amber fotografen zoals jullie in een eerdere blog hebben kunnen lezen. We hadden toen een heerlijk zonnige dag en hebben destijds al hele mooie foto's kunnen maken.

Fast forward naar januari 2024. Opeens is Limburg in een dik pak sneeuw gehuld...dat vraagt natuurlijk om een fotoshoot. En dan uiteraard het liefst met een koppel in hun trouwkleding, daar ben je immers trouwfotograaf voor. Erik en Amber vonden dat ook wel een heel gaaf idee en zo stonden we 2 dagen later op dezelfde plek als waar ik hun loveshoot fotografeerde. Maar nu voor een afterweddingshoot in de sneeuw, een totaal andere setting. In deze blog wil ik graag wat dieper induiken op de voordelen van een afterweddingshoot.

Jullie trouwdag is voorbij, maar dat betekent natuurlijk niet dat het verhaal van jullie liefde ook is afgelopen. Een afterwedding fotoshoot geeft jullie een hele hoop voordelen die verder gaan dan de trouwdag zelf. Een aantal redenen waarom dit een waardevolle investering is in jullie huwelijksherinneringen:

  1. Ontspannen sfeer: Een afterwedding fotoshoot vindt plaats na de bruiloft, waardoor de tijdsdruk en planning van een trouwdag volledig wegvallen. Hierdoor zie ik dat jullie nog veel meer kunnen ontspannen en genieten van de tijd samen zonder de hectiek van alle verplichtingen.
  2. Unieke locaties: In tegenstelling tot de trouwdag, die vaak beperkt is tot specifieke locaties, biedt een afterwedding fotoshoot de vrijheid om unieke en diverse locaties op te zoeken. Hierbij kunnen jullie kiezen voor een romantische setting, juist iets industrieels of kies voor een locatie die jullie verbindt met bijzondere herinneringen. Een afterweddingshoot wordt ook vaak gecombineerd met de huwelijksreis. En die kan zowel in de sneeuw als op een mooie zonnige locatie zijn.
  3. Extra herinneringen creëren: Een afterwedding fotoshoot geeft jullie de kans om extra herinneringen te creëren die de liefde tussen jullie beiden weerspiegelen. Of het nu gaat om spontane momenten, liefdevolle blikken of lachende interacties. Deze foto's zullen een waardevolle aanvulling zijn op de officiële trouwfoto's en een meer intieme kant van jullie laten zien.
  4. Kledingstress: Tijdens de afterwedding fotoshoot hebben jullie de rust, tijd en de vrijheid om te wisselen met verschillende outfits. En dat niet alleen, vaak vinden bruidsparen het met een afterweddingshoot ook niet meer zo erg als de kleding vies wordt. En dat geeft mij weer een hele hoop vrijheid om eens totaal andere foto's te maken dan op een trouwdag.
  5. Lekker shooten zonder tijdsdruk: De afterwedding fotoshoot biedt mij de gelegenheid om prachtige beelden vast te leggen zonder de druk van strakke tijdschema's. Dit resulteert vaak in meer spontane en authentieke foto's.

Zoals jullie zien bied een afterweddingshoot een hele hoop voordelen. Mochten jullie erover denken om een afterweddingshoot te gaan doen, laat het me weten! Ik ga graag met jullie op pad om een unieke reportage te verzorgen.